Gå til hovedindhold

Nyheder

Her kan du læse nyheder fra Socialpædagogisk Center Næstved.

31. jan. 2023

Indhold

  Nyheder december 2022

  Borgerne på Sneppevej har fejret VM 2022 ved at pynte vores fælleshus med de deltagende landes flag og kampoversigter. Der har været god opbakning til at se kampene og til det der foregår udenom. Vi har bla. afholdt en VM-frokost og indkøbt snacks til kampene. Borgerne har mødtes inden kampstart og udvekslet forventninger og gisninger om kampenes udfald. De har hver især mærket fællesskabet omkring sporten, ved at kunne snakke om noget.

  VM fodbold 2022

  Julen har været fyldt med hygge og samvær. 

  Vi valgte at hente vores juletræ på Provstegården. Vi fik hilst på deres dyr og havde taget dej med til snobrød. Selvom det var koldt, var det rigtig hyggeligt og en tradition borgerne syntes skal holdes.

  Efter flere år uden en rigtig julefrokost lykkedes det i år at samle 27 mennesker til dejlig mad og raflespil. Der var gode snakke og grin og mad i lange baner mest sponsoreret af madspild. En tradition som helt sikkert vil blive holdt.

  Vi ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nytår.

  Nyheder november 2022

  En lørdag formiddag i november gik turen mod Lalandia.
  I år var vi blot 10 der skulle på tur, og det var rigtig hyggeligt.
  Traditionen tro gjorde vi holdt efter 45 minutters kørsel og indtog en let frokost inden vi styrede videre mod Lalandia.


  Køkkenet på NSV havde sørget for lækker kartoffelsalat, frikadeller og flutes, dette måltid blev indtaget ved Farøbroerne.
  Vel fremme i Lalandia fik vi hurtigt skiftet til badetøj, så vi var klar til de næste par timers fornøjelse i Aquadome. Der var vandrutsjebaner i forskellige farver og sværhedsgrader der skulle afprøves.
  Wellness i form af både indendørs og udendørs boblebad var også en succes.
  Mens vi sad i boblebadet udenfor, blev der tændt en gnist i en af vores borgere. Han ville prøve at wavesurfe, og han var fyr og flamme, han styrede brættet vildt i 5 minutter. Bravo!!

  Tornadoen, en lynhurtig vandrutsjebane var også en kæmpe succes for os og alle de andre i vandlandet denne lørdag eftermiddag.

  I torsdags holdt vi igen livefest for borgere, pårørende og personaler i SCN.
  I år havde vi Gasoline til at spille. De gjorde det rigtig godt og formåede at nå ud til alle os fest glade mennesker.

  I år havde vi fuldt hus og det betød, at 250 mennesker samledes om god mad, masser af hygge og snak på kryds og tværs og ikke mindst masser af dans til god musik. Vi havde borgere med, som ikke har deltaget før, borgere der sjældent er i stand til at indgå i relationer og kan rumme så store påvirkninger – men det lykkes den aften!!!

  Her på Sneppevej har vi pyntet op med flag fra adskillige deltagende lande til VM 2022. Personale og borger har været med til pyntning, og flere glæder sig til den store fodbold begivenhed.

  På sneppevej taler vi meget fodbold året rundt. Vi har flere borgere, mænd som kvinder, som interesser sig for fodbold, og sport i det hele taget. Vi glæder os alle til at står sammen om dette, og bakke op om de danske drenge.

  Tegning med to ølkrus der skåler og tekst over hvor der står oktoberfest

  Nyheder oktober 2022

  Alle borger og personale fra Nygårdsvej deltog i værtens mindste Broløb i Karrebæksminde den 17/9.

  Alle kom i mål og fik en medalje og et diplom, Efter et meget våd fuldt løb /gang sluttede vi af med Grill pølser hjemme på Nygårdsvej efter alle havde fået tørt tøj på.

  For første gang, afholdte Nygårdsvej Stuen, oktoberfest, men det bliver bestemt ikke den sidste gang.

  Humøret var højt og alle havde købt tøj, som passede til anledningen. Menuen var selvfølgelig, pølser, fadøl og apfelstrudel.

  Nyheder september 2022

  Fredag den 9.9.2022 afholdt PWS området deres første fælles pårørende arrangement.
  Festen forgik på Tommerupvej 6, som er der, hvor borgernes daglige beskæftigelsestilbud er.

  Der var pyntet op med flag, blomster og solen skinnede fra en skyfri himmel.
  Borgerne havde planlagte en gåtur på deres Solsikkerute. En rute som borgerne selv havde plantet i nærområdet. På gåturen skulle alle deltagere gætte på hvilken solsikke der var højest, resultatet fik vi senere.
  Marvin og John 2 gode spillemænd spillede op til dans med alle de gode musiknumre som vi kendte. Vi fik dejlig kage til eftermiddagskaffen. Efter kaffen optrådte borgerne med en sang de havde øvet sig på, det var en kæmpe overraskelse for os alle.
  Grillen blev tændt og pølser med brød blev serveret sammen med øl og sodavand.
  Vinderen af solsikke rutens højeste solsikke blev en pårørende som fik en dufte pose som borgerne selv havde lavet i deres kreative værksted.
  Dagen sluttede med at vi kiggede på hinanden og sagde ” det skal vi gøre igen til næste år ”

  Snobrød på pinde over bål

  Nyheder august 2022

  Bålhytte arrangementet var en af de virkelig varme dage, så det bedste sted at befinde sig var i skyggen. Her blev der 

   

  hygget med hinanden, popcorn, pandekager og snobrød.

  Vores tur til minigolf Karrebæksminde var en blæsende og lidt mere kølig dag. Her var der miniature modeller af steder og ting fra vores landsdel.

  Disco og karaoke aften på Røjlevej gav mulighed for at stå foran de andre og synge eller bare at sidde og hygge til musikken. Der blev indtaget pizza, muffins og chips til denne festlige aften.

  Nyheder juni 2022

  Sneppevejs fællesspisningshold blev rykket til en anden lokalitet mandag den 16 maj.
  Der var overskud på fællesspisningskontoen så borgerne havde besluttet at de gerne vil forkæles og ud og spise i stedet. Valget blev meget lokalt på STACY'S i Næstved.

  Mandag:
  Afgang fra Åsen ca. kl. 9:30. Stop/pause lidt efter Århus, hvor vi spiste de hjemmesmurte sandwich og fik os lidt af drikke. Resten af turen op til Skagen blev   nydt med musik og sang, og en lille lur for nogle.
  Ankomst ca. kl. 15:30. Der var "velkomst" kaffe og kage i restauranten for os alle,   som var med - ca. 50 borgere og hjælpere. Derefter fik vi udleveret nøgler, og så   kørte ved ned til hytterne. Fordeling, udpakning og lidt hvile inden vi skulle have   aftensmad i restauranten. Menu: svinemørbrad med kartofler, sovs og ovnbagte grønsager. Dessert: jordbærgrød. Hygge i hytterne med kaffe og lidt guf, og så godnat   for i dag.


   Tirsdag:
   Morgenmad i restauranten kl. 8:30. Afsted kl. 10 til Skagen - Grenen. Nogle var med sandormen ud til spidsen, mens en anden lille gruppe gik rundt i området og tog de flotteste billeder. Var også på museum og se malerier og skulpturer. Og så stod det på softice. Derefter kørte vi ned til Skagen havn og fik frokost. Nogle valgte pommes fritter med fiskefileter, og andre et stjerneskud. Vi sad udenfor og nød det dejlige solskinsvejr. Efter frokost op i bymidten hvor der blev købt tøj og andre lækre ting. Retur til hytterne hvor der blev budt på kaffe og lidt hvile inden aftensmad kl. 18 i restauranten. Menu: Kold tomatsuppe (italiensk suppe) som forret, og derefter oksekød med kartofler, gulerødder og bønner med sovs. Hygge i hytterne med kaffe og lidt guf, inden godnat for i dag.


  Onsdag:
  Planen var at vi skulle se Falkeshow, men porten var lukket, så vi kørte til Råbjerg Kirke og derefter til Råbjerg Mile, hvor vi tog de flotteste billeder. Fik noget at drikke og lidt snack (tomater, gulerødder og agurk stykker), imens vi var delt op i 2 grupper - nogle gik en tur, da de ikke kunne komme om og gå i sandet, og nogle gik op og så den smukke udsigt. Derefter en smut i Gammel Skagen, forbi Ruths Hotel og frokost ved en grillbar/kiosk ude ved vandet, hvor vi spiste til den flotteste udsigt - hotdog, pommes fritter og toast stod på menuen.
  Hjem og slappe lidt af i hytterne indtil kl. 18 hvor vi havde Gallafest med Live musik. Menu: forret tartelet med hønsekød, hovedret svinekam med ovnbagte kartofler og salat, og en meget stærk pebersovs. Dessert: is med brownie og jordbær. Der blev danset og sunget hele aften. Virkelig en dejlig aften, og vi blev til det sidste - festen sluttede kl. 22. Hjem i hytterne og godnat for i dag.

  Torsdag:
  Alle var så trætte, så efter morgenmaden kl. 9, blev der slappet af i hytterne. Flere tog sig en formiddagslur. Afgang kl. 12 hvor vi kørte ned til Skagen havn og gik en lille tur, og derefter frokost på Jørgens Spisested, som lå kun få meter fra de stor fisker både ved kajen. Flot udsigt at spise i. Nogle valgte pommes fritter med fiskefilet, eller stod den på burger og stjerneskud. Efter frokost kørte vi hjem til hytterne hvor der blev slappet af med nyindkøbte blade, farvebøger og nogle tog en lille lur, mens andre nød det dejlige vejr på terrassen. Kl. 18 var der aftensmad i restauranten. Menu: Skipperlabskovs med rødbeder og rugbrød. Dessert: citronfromage. Aftenen blev tilbragt med en lang gåtur forbi en sø, hvor der lå en svane og slappede af i vandet. Kaffe og lidt hygge i hytten og så godnat for i dag.

  Fredag:
  Morgenmad kl. 8:30 - alt blev pakket i går aften og her til morgen, så efter morgenmaden sagde vi farvel til de andre og kørte ca. 9:30. På vejen hjem havde vi et stop på Fyn, hvor vi spiste vore hjemmesmurte sandwich, som vi smurte i går aftens. Og så var der lige plads til en kæmpe is, inden bussen kørte til Birkebjerg Alle - ankomst ca. kl.15:30. Tak tak tak, for en dejlig og hyggelig feriekoloni :0)

  Deltagelse i Royal Run:

  Nygårdsvej 221 deltog i Royal Run.
  Royal Run er andet og mere end et løb.
  Det er kronprinsens møde med
  danskerne. Det er fællesskabets fest.
  Uformelt, i kondisko og for alle.
  Nygårdsvej fortæller at det var en
  folkefest, alle kan
  være med uanset alder, løbeerfaring,
  handicap – skønt at se jer og andre fra
  SCN deltage!

  D. 25. april startede Præstmarken et samarbejde med Stop Madspild Næstved. Hver mandag har vi hentet overskudsmad fra Stenlængegård og derved reddet en masse lækker mad fra at ende i skraldespanden. Dette projekt er også til at gøre maden i cafeen gratis så flere borgere får lyst og mulighed for at komme og spise med. Det har været et spændende forløb indtil videre, da vi jo ikke vidste, hvilke varer vi kunne få og om vi kunne sammensætte et helt måltid ud fra overskudsmaden.

  Forløbet har været med til at skabe rum for samarbejde, læring og fællesskab. Der har været en del pille/skrælle/sorteringsarbejde som alle borgere har deltaget i, samtidig har forløbet givet mulighed for at borgerne har kunne stille sig nysgerrige omkring nye og ukendte madvarer, samt tage mod til sig og smage noget som de ikke kan lide og forhåbentlig få en god oplevelse.

  Der har også været mulighed for at lære, hvordan man kan “redde” eksempelvis grøntsager, som er lige ved at blive dårlige, vi har hakket grøntsager og frugt og smidt det i fryseren til senere brug. Dette trick har reddet os på de dage, hvor Stop Madspild ikke har haft så mange overskudsvarer til os.

  Fredag d.3 juni var en gruppe unge mennesker fra STU på besøg ude på Røjlevej.

  De var ude og høre lidt om hvad det vil sige at flytte hjemmefra og hvad Røjlevej har at tilbyde. De fik fortalt lidt om det ungemiljø som vi har her på Røjlevej og om de arrangementer, traditioner og fællesskab der er husene imellem. Vi har blandt andet petanquebane, sanse gynger, boldbane, basket, hoppepude, kongespil, PlayStation, træningslokale, holder karaokeaftner, grillaftner, fastelavn, div fester og aktiviteter, mm.


  En af Røjlevejs unge mennesker viste sin lejlighed frem, så de kunne se hvordan en lejlighed kunne indrettes. De fik tilmed vist en tom indflytningsklar lejlighed.
  Efter rundvisningen blev besøget sluttet af oppe i bålhytten, med guitarspil, sang og popcorn på bålet.

  I onsdags holdt vi den årlige festival på Åsen. Sikke en fest – god stemning hele vejen igennem!!
  Set ud fra et borgerperspektiv skal nævnes mulighed for at spejle sig i andre, skabe og genbesøge venskaber på tværs af bosted/beskæftigelse, at feste og være i godt humør og bare nyde livet….

  Besøg af guitarholdet fra KLUB Næstved var fantastisk at opleve. Der er sket en enorm udvikling, solister trådte frem, udvikling af musisk forståelse og ikke mindst udstrålede gruppen sammenhold og en vilje til at støtte og styrke hinandens kompetencer. TAK til KLUB Næstved.

  Lokal DJ fra Sneppevej var et kæmpe hit. Masser af indlevelse, god musik der appellerede til dans og fest. Godt gået, sikke en evne og vist bare, - stor tak!!
  Til jer som deltog som personale. TUSIND TAK!!