Gå til hovedindhold

Birkebjerg Allé

Vi har ti lejligheder på Birkebjerg Allé, som er et §85-botilbud til voksne med udviklingshæmning og varigt nedsat psykisk funktionsevne.

Indhold

  Om boenheden

  De ti borgere på Birkebjerg Allé har brug for en struktureret, forudsigelig hverdag, der er tilpasset den enkelte. Og det sørger vi for at give dem. 

  Vi har fokus på borgerens ressourcer, så den enkelte udvikler sig og udnytter sine kompetencer bedst muligt.

  Vi arbejder ud fra den narrative tilgang og KRAP-metoden (Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Praksis), hvor anerkendelse og forståelse for borgerens situation er et vigtigt udgangspunkt for støtte i dagligdagen.

  Alle borgere har en overordnet handleplan, hvor vi aftaler mål og metoder for den pædagogiske indsats. Og så støtter og guider vi borgerne i hverdagen, så de inden for de givne rammer kan få opfyldt deres behov og leve det liv, de ønsker.

  Målgruppen

  Birkebjerg Allé er et §85-botilbud til voksne med udviklingshæmning.

  Borgerne kan have Downs Syndrom eller en lignende genfejl. Vi har også borgere med varigt nedsat psykisk funktionsevne som for eksempel udviklingsforstyrrelser, og nogle af borgerne er gangbesværede.

  Vigtig information

  Hos os er fællesrummet centrum for samvær, hygge og socialt liv mellem borgerne.

  Her kan borgerne tage deres egen mad med ud, så de kan spise sammen og hygge sig over maden, hvis de har lyst.

  Det er også i fællesrummet, at borgere hygger med en kop kaffe eller te og spiller spil. De får en hyggesnak med naboen eller ser fjernsyn sammen.

  De ti borgere bor i egne etværelses lejligheder, som ligger på første sal i et større boligkompleks.

  Lejlighederne har alle en lille forgang, tekøkken, eget bad og toilet, og der er både trappe og elevator op til lejlighederne.  

  Vi har lækre, lyse fællesarealer, som borgerne selv har indrettet, og som bliver brugt som fællesstue og spisestue. Desuden har vi terrasse med borde og stole.

  Omkring os er der store grønne områder, og der er stisystemer, så borgerne trygt kan færdes til indkøbscenter og supermarkeder. Desuden er der et stoppested for servicebussen på Birkebjerg Allé.

  Borgerne har flere forskellige muligheder for at deltage i aktiviteter i deres fritid.

  I Klub Næstved kan de for eksempel dyrke idræt, spille musik, lave mad i madklubben eller tage med på udflugter og ferieture, som klubben arrangerer.

  Der er også nogle af borgerne, der går til svømning i deres fritid. Der er altså masser af muligheder for at bruge fritiden både aktivt og hyggeligt.

  Vi er et team af medarbejdere, som alle har de nødvendige faglige, relationelle og personlige kompetencer, det kræver at kunne varetage borgernes støttebehov.

  Alle får løbende faglig opkvalificering gennem temadage, kurser og supervision, hvor vi vælger emner ud fra, hvad der er relevant her og nu hos os og i forhold til vores borgere.

  To gange hver nat kommer social- og sundhedsassistenter på tilsyn hos os.

  Kontakt

  Afdelingsleder - Dorthe Schou Sørensen

  Birkebjerg Allé 7, 4700 Næstved

  Telefon: 2545 1285

  E-mail: birkebjerg@naestved.dk

  Send digital post som borger (kræver MitID)

  Send digital post som virksomhed (kræver MitID)