Gå til hovedindhold

Bolig Orions Bælte

Orions Bælte er et botilbud til voksne med Prader-Willi-syndrom (PWS) eller adfærd, der ligner PWS. De 12 lejligheder er delt i tre grupper.

På billedet er en hvid bygning i forgrunden med store vinduespartier, med flere små altaner i stål. I baggrunden er flere hvide bygninger.

Indhold

  Om boenheden

  På Orions Bælte har vi plads til 12 voksne med Prader-Willi Syndrom (PWS) eller en adfærd, der ligner PWS. Alle bor i egne lejligheder, der er delt op i tre grupper med fire sammenhængende lejligheder.

  Borgerne kommunikerer på forskelligt niveau. Mens nogle kan kommunikere verbalt, bruger andre alternative kommunikationsformer.

  Vores opgave er at skabe forudsigelighed og struktur for borgerne i dagligdagen, og det gør vi blandt andet ved at visualisere dagens gang for dem.

  Vi har i det daglige også fokus på, at borgerne vedligeholder og ikke mindst udvikler deres funktionsniveau, og vi støtter dem i at nå de mål og aftaler, de har i deres individuelle handleplan.

  Målgruppen

  Orions Bælte er et botilbud til voksne, som har diagnosen Prader-Willi-syndrom (PWS) eller en adfærd, der ligner PWS.

  En af symptomerne på PWS er, at man ikke kan regulere sin appetit og ikke har mæthedsfornemmelse, så overspisning og svær overvægt er en velkendt konsekvens.

  Vi hjælper derfor med at regulere ernæringsindtaget hos borgerne, som udover overvægt og overspisning også kan have andre fysiske symptomer og psykiske forstyrrelser.

  Det kan være nedsat intellektuelt funktionsniveau, psykiatriske lidelser, adfærdsforstyrrelser, besvær med at kommunikere og borgerne kan også være følelsesmæssigt ustabile.

  Vigtig information

  Vi tilbyder borgerne en række forskellige sociale aktiviteter - både i og uden for huset.

  Vi bruger naturen omkring os, hvor vi går eller kører, og vi tager sammen til forskellige kulturelle arrangementer.

  Borgernes sociale relationer på tværs af grupperne er vigtige. De bliver derfor dagligt vedligeholdt og styrket gennem hygge og samvær, for eksempel er der mulighed for fællesspisning i grupperne for de borgere, der har lyst til det.

  Orions Bælte er et hus i to etager med elevator. Der er 12 lejligheder på 56 kvadratmeter, der alle har eget køkken og bad. Desuden er der enten altan eller have til alle lejligheder.

  Lejlighederne er delt op i tre grupper, hvor der er fire boliger i hver gruppe samt køkken og fællesrum.

  Vi har elevator, fælles vaskeri og ikke mindst grønne områder med græsplæner, terrasse og bålplads samt parkeringsplads.

  I hverdagen har vi flere fællesaktiviteter både i og uden for huset, som giver borgerne gode muligheder for at have en aktiv fritid.

  Vi støtter dem i at benytte sig af de fritidstilbud, der er i de forskellige foreninger i området. Her kan de blandt andet gå til svømning eller ridning, og de har også mulighed for at bowle.

  Medarbejdergruppen på Orions Bælte består af socialpædagoger, pædagogiske assistenter, en sygeplejerske, køkkenassistenter og en afdelingsleder.

  Kontakt