Gå til hovedindhold

Tommerupvej

Vores hus består af 19 lejligheder, der er delt op i tre grupper. Det er et botilbud til voksne, der har varigt nedsat psykisk funktionsevne.

På billedet er et grønt område med en grå etplans bygning i baggrunden. Midt i billedet er der en dobbelt hængekøjesofa med tag over.

Indhold

  Om boenheden

  På Tommerupvej bor 19 borgere, og vi giver os god tid til omsorg og til at støtte hver enkelt i at mestre eget liv.

  Vi arbejder med selvbestemmelse, medbestemmelse og indflydelse, så borgeren netop bliver i stand til at tage ansvar for eget liv.

  Vores tilgang er narrativ og anerkendende med fokus på udvikling af personlige kompetencer og på dét, der virker.

  Vi fokuserer meget på at fastholde og træne borgernes fysik, så flere bruger i hverdagen tid på træning i gangstativ, gåture, fysioterapi og massage.

  Vi har tæt kontakt til borgernes pårørende, som hvert år inviteres til fire bostedsmøder, og vi har også en årlig sammenkomst for alle, der har tilknytning til huset.

  I hverdagen er en del af borgerne tilknyttet Næstved Sociale Virksomheds aktivitets- og samværstilbud, og vi arrangerer indkøbsture, udflugter og ferier med hver enkelt borger.

  Målgruppen

  Tommerupvej er et botilbud til voksne med varigt nedsat psykisk funktionsevne og varierende grader af fysiske og psykiske handicap.

  Borgerne har behov for et længerevarende botilbud, hvor der er meget pædagogisk støtte og hjælp i hverdagen, og hvor der er personale hele døgnet.

  Borgerne er typisk født med hjerneskade, dysfunktioner og mobilitetsnedsættelse, og flere har begrænset eller intet talesprog. Borgerne kan desuden have psykiatriske tillægsdiagnoser, komplekse diagnoseprofiler eller epilepsi. Nogle borgere har spisevanskeligheder og ernæres direkte i maven gennem indopererede PEG-sonder.

  Borgerne har behov for støtte i forhold til personlig hygiejne, medicinindtag, daglige praktiske gøremål, rengøring, kontakt til pårørende/netværk, fritidsaktiviteter, ledsagelse og meget mere.

  Vigtig information

  Det sociale liv er vigtigt på Tommerupvej, og vi har løbende forskellige aktiviteter både i og uden for huset. Blandt andet har vi mange traditioner året igennem.

  Vi går til julegudstjeneste, afholder julearrangement og påskefrokost. Vi klæder os ud til en god fastelavnsfrokost, og der er musikarrangementer og meget andet i løbet af året. I vores fællesrum drikker vi kaffe sammen, hygger, spiller spil og ser film eller hører musik, og i løbet af en dag kan der også være små aktiviteter af kortere varighed f.eks. ADL – træning og sansestimulation.

  Vi bruger det grønne område lige ved siden af os til gåture, og vi tager på busture sammen. Er det muligt for den enkelte, og er det et ønske, kan man komme med på koloni eller ferietur en gang om året, og vi tager også på restaurant sammen.

  Desuden arrangerer Næstved Sociale Virksomhed en række samværs- og aktivitetstilbud, som vi støtter borgerne til at deltage i. Det giver mulighed for at møde nye mennesker, de ikke bor sammen med, og få et andet indhold i hverdagen.

  Beboerne har relationer på tværs af grupperne, som dagligt bliver vedligeholdt. Vi støtter også borgerne i at holde kontakt og være sammen med familie og venner i det omfang, de ønsker det.

  Alle borgere får mad fra Næstved Madservice. De kan selv kan vælge, om de vil spise i deres egen lejlighed eller i fællesrummet sammen med de andre borgere og personalet.

  Vores hus består af 19 selvstændige lejligheder på 63 kvadratmeter, hvor der er eget badeværelse, tekøkken, stue og soveværelse. Alle lejligheder har desuden en lille terrasse, som borgerne også selv kan indrette.

  Lejlighederne er inddelt i tre grupper; A, B, C. I gruppe A bor der fem borgere, i B bor der ni borgere og i C fem borgere.

  I alle tre grupper er der en fælles stue og køkken, hvor borgerne kan spise sammen og deltage sociale aktiviteter. Og på vores udendørs fællesarealer har vi terrasse og gyngestativ, blandt andet med en sansegynge for kørestolsbrugere.

  Vi ligger i den sydlige del af Næstved. Her er vi tæt på indkøbsmuligheder og NSV, Næstved Sociale Virksomhed, hvor en del af borgerne kommer dagligt.

  Vi har hver uge en fast dag med aktiviteter for borgerne.

  Her tager vi forskellige emner op, som vi sætter fokus på. Det kunne være et emne som de syv sanser, da vi arbejder meget med sanseintegration.

  Borgerne har også mulighed for at få pædagogisk massage, vi tager på indkøbsture sammen, og vi arrangerer udflugter og ferier sammen med hver enkelt borger.

  Vi er heldige at have grønne naturområder omkring os, som kalder på hyggelige gåture.

  Vi har medarbejdere med en bred vifte af kompetencer og erfaring på Tommerupvej. Vi har blandt andet sundhedsmedarbejdere og pædagoger ansat, som arbejder tværfagligt for sammen at skabe de bedste forudsætninger for beboernes udvikling og trivsel.

  Vi prioriterer også samarbejdet med kommunens øvrige behandlingstilbud i dagligdagen.

  Vi har en narrativ og anerkendende pædagogisk tilgang til hver enkelt borger, hvor vi har fokus på udvikling af personlige kompetencer og på dét, der virker.

  Vi arbejder med selvbestemmelse, medbestemmelse og indflydelse, så borgeren bliver i stand til at tage ansvar for eget liv. Enhver pædagogisk indsats har borgeren i centrum, og vi er nysgerrige på den personlige fortælling og tilstræber altid inddragelse af egne ressourcer i en åben og respektfuld dialog. 

  Medarbejderne tilbydes løbende kurser, uddannelse og supervision med relevans for det daglige arbejde med beboerne. Desuden har vi en forflytningsvejleder tilknyttet Tommerupvej.

  Kontakt

  Afdelingsleder - Kirsten Mankof Heide

  Tommerupvej 10A, 4700 Næstved

  Telefon: 5588 1074

  E-mail: tommerupvej@naestved.dk

  Send digital post som borger (kræver MitID)

  Send digital post som virksomhed (kræver MitID)