Gå til hovedindhold

Eskadronsvej

Eskadronvej er et botilbud til 24 voksne med varigt nedsat psykisk funktionsevne, som har brug for, at vi skærmer og støtter i hverdagen.

På billedet er et gult murstenshus, men mange vinduer i et plan, foran vinduerne er der små terrasser, med grønne planter omkring. Der er en dobbelt hængesofa og flere siddemiljøer på en flisebelagt terrasse og tre krukker med blomster foran huset.

Indhold

  Om boenheden

  De 24 borgere er voksne i alle aldre, der har nedsat psykisk og/eller fysisk funktionsevne, men hvor omfanget af handicappet varierer. Mens nogle har behov for støtte til alle livets forhold, kan andre med strukturerende samtaler godt tackle deres liv og hverdag.

  Vi kigger i dagligdagen ikke alene på borgernes handicap, men også på om de har livsstilssygdomme eller andre fysiske sygdomme, så vi kan sætte behandling eller vejledning i gang, hvis der er behov for det.

  Vi er desuden bevidste om borgernes biologiske, genetiske, psykiske, fysiske og sociale baggrund, så vi kan yde den støtte, der gør, at de kan få livet til at fungere. 

  Da borgerne har svært ved at strukturere dagligdagen, hjælper vi med alt fra personlig pleje til indkøb, økonomi, sundhed, hverdagens struktur og sociale relationer. Vi hjælper også borgerne med at blive bedre til at forudse konsekvenserne af deres handlinger og til at skabe og bevare sociale relationer.

  Målgruppen

  Eskadronsvej er et botilbud for voksne, som har en gennemgribende udviklingsforstyrrelse og varigt nedsat psykisk funktionsevne. Her er der brug for, at vi skærmer, støtter eller sætter gang i en kompenserende indsats eller ordning.

  Vi har flere borgere, som har dobbeltdiagnoser. Udover et mentalt handicap er nogle af borgerne genetisk sårbare og kan være præget af omsorgssvigt af forskellig karakter i deres opvækst.

  Vigtig information

  Det sociale liv betyder meget på Eskadronsvej.

  Borgerne spiser blandt andet morgenmad, frokost og aftensmad sammen i fællesrummet, som støder op til lejlighederne. Det er også her, de drikker eftermiddagskaffe, ser fjernsyn, spiller spil og hygger sig sammen.

  I løbet af året har vi forskellige fælles arrangementer og aktiviteter. Vi holder blandt andet en årlig sommerfest, hvor pårørende bliver inviteret.

  Vi tager også på stranden, i parken, spiser på restaurant eller hygger sammen på andre måder.

  De sociale relationer på tværs af grupperne i huset er vigtige, så vi hjælper borgerne med at vedligeholde og holde fast i de relationer, de har. Samtidig giver vores fysiske rammer mulighed for, at borgerne kan komme fra afdeling til afdeling gennem gangarealerne, der binder huset sammen.

  Vi har 24 lejligheder på 60 kvadratmeter, der alle har eget bad, toilet, tekøkken og udgang til egen terrasse.

  Lejlighederne er inddelt i fire grupper, hvor hovedindgangen ligger ud til fælleslokalet.

  Vi har gode fællesfaciliteter på Eskadronsvej, hvor der lagt vægt på, at der skal være plads til både fællesskab og privatliv for borgerne. Og ikke mindst at rammerne skal være trygge, hjemlige og understøtte god trivsel hos borgerne.

  Både lejligheder, fællesområder og faciliteter er velholdte og i god stand.

  Borgerne har mulighed for at deltage i flere forskellige fritidsaktiviteter.

  Flere gange om ugen går turen til Klub Næstved, hvor der er aktiviteter som for eksempel hockey, guitarspil og madlavning. Klubben arrangerer også udflugter og ferieture.

  Borgerne kan også komme ud og gå i den skønne natur, der støder op til Eskadronsvej ved Kalbyrisskoven og ved den gamle kaserne, hvor der står heste.

  Vi bruger generelt naturen omkring os rigtig meget i fritiden.

  Vores team består af både pædagogiske og sundhedsfaglige medarbejdere, og vi har også en forflytningsvejleder tilknyttet vores team.

  Vi arbejder tværfagligt med fokus på at skabe de bedste forudsætninger for borgernes udvikling og trivsel og med respekt for den enkeltes behov, forudsætninger og retssikkerhed.

  Vi har stort fokus på at udvikle og vedligeholde faglige, relationelle og personlige kompetencer, så der er løbende mulighed for at deltage i kurser og uddannelse, der er relevant for det daglige arbejde med borgerne.