Gå til hovedindhold

Jasminvej 3

Jasminvej 3 er et §85-botilbud til voksne med nedsat psykisk og fysisk funktionsevne, der kan have diagnoser som ADHD, autisme og borderline.

På billedet er der et opholdsrum med højt til loftet. I den ene halvdel er der 1. sal med udkig til opholdsrummet. Der er et langt spisebord i midten med 8 stole omkring og bagerst i lokalet er der en sofagruppe med 3 sofaer og TV. Til højre i lokalet er der gangsystem og til venstre er der vindue i hele lokalet fra gulv til loft.

Indhold

  Om boenheden

  De 23 borgere bor i egne lejligheder, der ligger på to etager og har udgang til husets fællesarealer og ikke mindst fællesskabet med de andre borgere.

  Alle borgere har en individuel handlingsplan med aftaler og målsætninger, der tager udgangspunkt i den enkelte borgers behov og muligheder.

  Med afsæt i borgerens egne ønsker, kompetencer og ressourcer arbejder vi på, at borgeren skal leve det bedst mulige liv.

  Det gør vi med udgangspunkt i den narrative tilgang og KRAP-metoden (Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Praksis), hvor anerkendelse og forståelse for borgerens situation er et vigtigt udgangspunkt for støtte i dagligdagen. Det betyder også, at vi har fokus, hvordan borgeren netop med udgangspunkt i sine konkrete ressourcer kan udvikle sig bedst muligt.

  Målgruppen

  Jasminvej er et §85-botilbud til voksne, der har nedsat psykisk og fysisk funktionsevne.

  Borgerne kan have diagnoser som for eksempel ADHD, autisme og borderline og kan også have indlæringsvanskeligheder.

  Vigtig information

  Vi holder en række fælles arrangementer året igennem for at styrke det sociale liv på Jasminvej.

  Hver 14. dag holder vi fællesspisninger, som borgerne kan deltage i, hvis de har lyst. Vi holder fælles filmaftener, og vi fejrer højtiderne på forskellig måde.

  I løbet af året tager vi på udflugter, ferieture og meget andet sammen.

  Borgerne kan også deltage i de udflugter og ferieture, som Socialpædagogisk Center Næstved planlægger og står for.

  Vi har 23 to- og treværelses lejligheder, som ligger fordelt på to etager og er minimum 46 kvadratmeter store.

  Alle borgere har deres egen lejlighed med stue, åbent køkken, soveværelse, bad og toilet.

  Der er egen have eller altan/have til alle lejligheder, hvor der også er udgang til fællesarealerne og fællesrummet. Vores store fællesrum i stueetagen er et centrum for fællesskab, hygge og samvær mellem borgerne.

  Lejlighederne ligger i et naturskønt område tæt på kanalen og samtidig tæt på byen med let adgang til offentlige transportmidler.

  Der er en række forskellige fritidsaktiviteter i området lige omkring os, som borgerne har mulighed for at deltage i.

  De kan også være medlemmer af Klub Næstved, hvor de blandt andet kan dyrke idræt, spille musik, være med i madklubben eller komme med på udflugter og ferieture.

  Mange af borgerne er desuden i et aktivitetstilbud (§104) eller i et beskyttet beskæftigelsestilbud (§103).

  Vi er et medarbejder team omkring Jasminvej der har kontor der ligger 20 meter fra boligblokken på Spiræavej 91, og borgerne kan kontakte os alle ugens dage mellem klokken 7 og 21, hvis de har brug for hjælp eller bare har lyst til en god snak.

  Vores team har de faglige, relationelle og personlige kompetencer, det kræver at kunne varetage borgernes støttebehov, og vi sikrer løbende faglig opkvalificering gennem temadage, kurser og supervision, hvor vi vælger emner ud fra, hvad der er relevant her og nu i forhold til borgerne.

  Kontakt

  Afdelingsleder - Dorthe Schou Sørensen

  Jasminvej 3, 4700 Næstved

  E-mail: jasminvej3@naestved.dk

  Send digital post som borger (kræver MitID)

  Send digital post som virksomhed (kræver MitID)