Gå til hovedindhold

Gormsvej

Gormsvej er et botilbud til voksne med varigt nedsat psykisk funktionsevne eller udviklingshæmning. De 22 lejemål er delt i to klynger.

På billedet er der en græsplane med 3 små træer, til venstre er et rødt murstenshus med store vinduer i et plan. Foran vinduerne er små terrasser der er omkranset af lavt hvidt plankeværk

Indhold

  Om boenheden

  På Gormsvej bor 22 borgere i egne lejligheder, der er delt op i to klynger med 11 lejligheder i hver klynge.

  Klyngerne er derudover delt i to grupper, som hver har et fællesareal med stue, spisebord og tv-hjørne samt et lille køkken, hvor vi kan anrette mad.

  Vi ligger seks kilometer fra Næstved Storcenter, og vi har kun 500 meter til den lokale Spar-købmand, som ofte får besøg.

  Borgerne på Gormsvej er en komplekst sammensat gruppe. Vi har både borgere, der er udadreagerende, og borgere, som er fysisk plejekrævende. Det har vi indrettet vores fysiske rammer til at kunne håndtere, så borgerne føler sig trygge.

  Vi har en narrativ, anerkendende tilgang til borgerne, hvor vi i vores arbejde tager udgangspunkt i den neuropædagogiske udredning.

  Målgruppen

  Gormsvej er et botilbud til voksne, der har varigt fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne eller er udviklingshæmmede (oligofreni).

  Den nuværende gruppe af borgere har forskellige udfordringer, og de har ikke en specifik diagnose udover at have nedsat fysisk/psykisk funktionsevne.

  Flere har udviklingsforstyrrelser som tilknytnings-, koncentrations- og opmærksomhedsforstyrrelser, og enkelte kan være selvskadende eller have udadreagerende adfærd.   

  Vigtig information

  Der er en række fælles aktiviteter på Gormsvej.

  Om sommeren holder vi for eksempel fællesspisning, hvor vi har pølsevogn, pandekagevogn og isbil.

  I vinterhalvåret skal stemmerne i gang, så der kommer en spillemand og spiller op til fællessang en gang om ugen.

  Derudover arrangerer vi ferieture og udflugter med borgerne.

  Borgerne kan spise deres måltider sammen i fællesrummet, hvis de har lyst til det. Ellers spiser de hjemme i deres egen lejlighed. Maden bliver leveret udefra og anrettet i Klyngehusene.

  Gormsvej består af 22 selvstændige lejemål, der er delt op i to klynger med 11 lejligheder i hver klynge.

  Lejlighederne har alle eget bad, toilet og køkken og udgang til egen lukket terrasse.

  Klyngerne har hver især et fællesområde med stue, spisebord og tv-hjørne og et lille køkken, hvor man anretter maden, der bliver leveret udefra. Her kan borgerne også hygge sig med at se fjernsyn og spille spil.

  Borgerne benytter de mange fritidstilbud, som Klub Næstved byder på. Klubben har blandt andet tilbud om idræt, musik, mad og udflugter. Vi har også flere borgere, der går til ridning på rideskolen.

  Vi er heldige at bo i område med masser af natur. Vi tager derfor gerne ture på gåben eller i en af vores to side-by-side-cykler, eller vi kører til stranden og i skoven i vores bus.

  Når det så bliver tid til den årlige Kandisfest i Toksværd-hallen, så er vi klar, for den er et hit.

  Gormsvejs medarbejdergruppe består af pædagoger, pædagogiske assistenter, omsorgsmedhjælpere, en sygeplejerske og en HK-assistent, der alle besidder de relevante faglige og personlige kompetencer.

  Vi sikrer kontinuerlig kompetenceudvikling i form af supervision, kurser, temadage og faglig sparring med nærmeste leder. Socialpædagogisk Center Næstved holder desuden interne kurser og temadage, og derudover kan hver enkelt medarbejder få individuel uddannelse. 

  Kontakt

  Afdelingsleder - Janne Andersen

  Gormsvej 5, 4684 Toksværd

  Telefon: 5588 2335

  Send digital post som borger (kræver MitID)

  Send digital post som virksomhed (kræver MitID)